Aroma therapie

Aroma therapie is een holistische therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van etherische, of ook wel genoemd, essentiële oliën. Holistisch wil zeggen dat er bij een behandeling gekeken wordt naar zowel het lichaam als de psyche. Vaak zijn lichamelijke klachten een verlengde van psychische klachten.

Daarom is aroma therapie juist een middel bij uitstek, om in deze tijd hulp te bieden. De speciale aromatische kruiden oliën bevatten zeer krachtige en werkzame stoffen en worden precies afgestemd op de individuele klachten die een persoon heeft.

Met de desbetreffende aromatische kruiden oliën masseer ik het lichaam waardoor de olie en/of oliën in het lichaam trekken en het zo zijn werk verder kan uitwerken. Elke olie heeft zijn eigen werkzame stof die correspondeert met zowel een geestelijk als een lichamelijke klacht.

Het kan tevens ook gebruikt worden om tot rust te komen en de dagelijkse beslommeringen even achter je te laten.

Aroma therapie kan in combinatie met hotstones gegeven worden.

Hotstones zijn afgeronde basaltstenen. Dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de tijd heen glad gepolijst zijn. Deze stenen zijn rijk aan magnesium en ijzer. Hierdoor kunnen de stenen warmte goed opslaan en geleidelijk weer afgeven. Het masseren met deze stenen hebben een zeer ontspannende werking en daarnaast is het o.a. zeer goed voor de doorbloeding, spier en zenuwpijn, vermoeidheid, rug en nekklachten.