Aromatherapie

Aromatherapie is een alternatieve geneeswijze waarbij gebruik wordt gemaakt van essentiële oliën. De speciale aromatherapie kruiden oliën bevatten zeer krachtige en werkzame stoffen en worden precies afgestemd op de individuele klachten die een persoon heeft.

Met deze Aromatherapie oliën masseer ik het lichaam waardoor de olie in de huid trekt. Door het masseren wordt de olie sneller in de huid opgenomen en kan het zijn werk sneller doen. Elke olie heeft zijn eigen werkzame stof die correspondeert met zowel geestelijke als lichamelijke klachten.

Aromatherapie kan tevens ook gebruikt worden om tot rust te komen en de dagelijkse beslommeringen even achter je te laten.

Aromatherapie kan in combinatie met hotstones gegeven worden.

Hotstones zijn afgeronde basaltstenen. Dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de tijd heen glad gepolijst zijn. Deze stenen zijn rijk aan magnesium en ijzer. Hierdoor kunnen de stenen warmte goed opslaan en geleidelijk weer afgeven.

Het masseren met deze stenen hebben een zeer ontspannende werking en daarnaast is het o.a. zeer goed voor de doorbloeding, spier- en zenuwpijn, vermoeidheid, rug en nekklachten.

Ik plaats de hotstones op de lichaamsdelen die meer zorg nodig hebben om de desbetreffende lichaamsdelen sneller te laten genezen.

Aromatherapie in combinatie met hotstones geeft daarnaast ook een heerlijk ontspannen gevoel.