Trainingen onderwijs EQfit

In het onderwijs is er veel steun nodig. Niet alleen voor de leerlingen maar ook voor de leraren. Het veiligheidsgevoel bij zowel de leraren en leerlingen zijn best schokkend. Het percentage voor leraren met burn-out verschijnselen ligt nu op 21%. Het is tijd dat daar wat aan gedaan gaat worden.

 

Ik heb de laatste paar maanden met aardig wat jongeren gesproken en weet wat er hier en daar speelt. Zelf ben ik ook een straatkind geweest en weet hoe lastig het kan zijn om je eigen mening te hebben. Tegenwoordig gaat daar nog een schepje bovenop. Dit komt door de media, telefoons en ipads. Als er nu ruzie is tussen kinderen word daar een massabericht voor uitgegeven. De gepeste kinderen worden opgewacht en vernederd. Meestal weten ouders daar niks vanaf omdat de kinderen dan nog meer problemen krijgen. Vroeger moest je maar weer wachten als je die persoon tegen kwam. Zo lang is dat nog niet eens geleden. Ik ben pas 32 jaar jong met een puber van 13 jaar. Het is schandalig hoe de jeugd nu met elkaar omgaat en dat is niet eens  het ergste. Hoe er gedaan word tegen ouders, leraren en andere volwassenen is verschrikkelijk. Ja het zijn pubers en ja zij verzetten zich. Wij ouders en leraren verzetten ons ook. Dit kan zo niet langer.

Nu zal je denken hoe wil je dat gaan doen? Ik heb mensen om mij heen verzameld om hier mee aan de slag te gaan. Wij zien de ernst van de situatie in.  Kind moet weer kind kunnen zijn en zich veilig kunnen voelen en de leraren moeten weer op een gezonde manier gerespecteerd worden. Kinderen zijn immers onze toekomst. De jeugd heeft het in deze tijd al moeilijk genoeg. Er wordt veel van ze gevraagd en de verwachtingen worden steeds hoger.

 

In de afgelopen maanden heb ik met kinderen gesproken en gehoord hoe het daadwerkelijk gaat op straat. Filmpjes en verhalen worden zo neergelegd. Soms wilde ik het niet eens meer weten. Door rappers, filmpjes en verhalen weten de kinderen niet meer wat werkelijkheid is. De virtuele wereld heeft de overmacht gekregen. Ze gaan er van uit dat wat ze zien, dat het zo hoort. Thuis zijn zij meestal heel anders dan dat zij daarbuiten zijn. Vaak weten ouders niet eens wat er speelt en dat baart mij zorgen. Sommige ouders willen het niet zien en leggen de verantwoordelijkheid bij de leraren. De leraren krijgen dan niet alleen een grote mond van de leerlingen maar ook van de ouders. Op straat heeft niemand de verantwoordelijkheid. Waar gaan we heen?

Wij willen de kinderen op een andere manier bewust gaan maken van hun gedrag. Met behulp van trainingen, clinics op scholen en weerbaarheidstrainingen. De leraren willen wij ook meer zelfvertrouwen gaan geven met behulp van trainingen zodat zij weer in hun eigen kracht voor de klas kunnen gaan staan.

 

Het is tijd voor verandering. Kinderen die gepest worden krijgen een weerbaarheidstraining maar de kinderen die pesten hebben eigenlijk nog meer hulp nodig. 8 van de 10 keer zijn er onderliggende oorzaken waardoor zij dit doen. Ook zij krijgen een weerbaarheidstraining maar ook een training waarbij zij dingen anders kunnen gaan beleven.

 

Voor kinderen:

  • EQfit KIDSS (Krachtiger in de school en sport staan) 10-weekse training
  • Bewustzijnstrainingen ZYIM

 

Voor leraren en volwassenen:

  • Bewustzijnstraining (Innerlijke kracht vergroten en hoe om te gaan met probleemjongeren)
  • ZYIM in je kern
  • EQfit training

 

Enkele punten waar ZYIM en EQfit zich op richt:

Naïviteit, concentratie, respect, beïnvloedbaarheid, zelfvertrouwen, omgaan met pesten, omgaan met emoties, uitleg over de positieve en negatieve kanten van Social Media, luisteren, interesse, vertrouwen, afleiding, weerbaarheid, boosheid en agressie-regulering.

 

Onze visie

 

De visie van ZYIM dochteronderneming van Lizzy’s Oase bestaat uit het sterker maken van onze jeugd. Zij zijn immers onze toekomst. De jeugd heeft het in deze tijd al moeilijk genoeg. Er wordt veel van ze gevraagd en de verwachtingen worden steeds hoger.

 

Kosten

 

Kosten EQfit KIDSS € 179,- per kind (10 weken)

Kosten Masterclass volwassenen € 199,- (2 uur)

Andere pakketten en kosten op afspraak.