Kinder workshop

Met deze kinder workshop leren ze weer kind te zijn en te genieten van de rust die we allemaal nodig hebben.

‘Elk kind is een kunstenaar. De vraag is alleen: hoe blijft het een kunstenaar als het groot wordt?’  ~Pablo Picasso~

Er is de afgelopen jaren veel verandert binnen de maatschappij en hierdoor veranderen wij als mens .

Kinderen van deze tijd zijn anders. Zij zijn heel pienter, weten onbewust  heel veel en willen steeds meer weten. Deze kinderen zijn high sensitive en worden nieuwe tijdskinderen genoemd. Dit zijn kinderen die uit hun gevoel redeneren en hun innerlijke wijsheid gebruiken. Met deze prachtige kinderen is het vaak een strijd om ze grenzen aan te leren omdat zij zich binnen de huidige maatschappij niet begrepen voelen en zich al snel “anders”voelen dan andere kinderen.

Daar komt bij dat kinderen tegenwoordig aan zoveel hoge verwachtingen moeten voldoen waardoor er veel druk op hun schouders komt te liggen.
Deze hoge verwachtingen komen o.a. vanuit de scholen, wij als ouders , andere kinderen , sport en uiteraard van de kinderen zelf. Dit kan vaak tot ( grote) problemen leiden omdat deze kinderen gewoonweg de druk niet meer aankunnen  en problematisch gedrag gaan vertonen. Dit kan in de vorm zijn van  gaan pesten, agressie of hyperactief gedrag vertonen maar ook dichtklappen, introvert worden  en zich isoleren van leeftijdsgenoten. Dit kan resulteren in achterstanden op zowel educatief als emotioneel gebied.

Nieuwe tijdskinderen verwerken minder snel problemen zoals scheidingen, verhuizingen en overlijden binnen maar ook buiten het gezin. Daarnaast krijgen de kinderen te veel prikkels binnen van o.a. televisie en computerspellen wat ook vaak onbewust op de emoties werkt.

Doordat deze kinderen zo intens met hun gevoel  leven maakt het leven in de huidige maatschappij het er voor hun niet altijd even gemakkelijk op. Wat deze kinderen voelen is namelijk niet altijd de emotie  van henzelf.

Al de hierboven genoemde situaties leidde ertoe dat er steeds meer nieuwe tijdskinderen zich niet gehoord voelen , probleem gedrag gaan vertonen en niet de juiste ondersteuning kunnen vinden binnen het reguliere hulpverleningsaanbod.

Na dit gesignaleerd te hebben kwam voor ons de uitdaging om deze kinderen en hun families te helpen. Vervolgens hebben wij deze cursus ontwikkelt waarin wij deze kinderen weer leren om kind te mogen zijn.

 

 

 

Doel van de workshop

 

Kinderen  leren omgaan  met  gevoel (energie) van henzelf en van anderen. Hoe zij zich kunnen afsluiten voor negatieve impulsen en zichzelf op spelenderwijze weer kunnen opladen.

Het beter kunnen omgaan met de dagelijkse activiteiten. Het ontwikkelen van zelfvertrouwen en zelfacceptatie.

Wat wordt er gedaan?

 

  • Mediteren op een leuke manier met behulp van o.a. het boekje ‘De wens ster’.
  • Intuïtief  tekenen en inkleuren van kinder mandalas.
  • ‘Spelen’ met kristallen.
  • De voordelen leren van positieve intentie door  middel van waterspellen.
  • Zelfacceptatie en  zelfvertrouwen op basis van de methode van Melody Pritchard.
  • Bewust maken van voeding

Door deze methodes zullen kinderen beter in staat worden gesteld om goed met hun gevoel om te leren gaan en daarnaast is het nog eens ontzettend leuk om te doen!

‘Kinderen proberen ons iets duidelijk te maken, ze beredeneren vanuit intuïtie en minder vanuit verstand. Iets waar we wat van op kunnen steken.’

In samenwerking met  Roy IJfs Dynamic Coach

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

 

Email:

Mobiel: 06-11917298

of

email: [email protected]

Mobiel: 06 – 2211 9638

  • Aankomende datums voor de workshop voor kinderen zijn: 16 februari, 9 maart en 23 maart van 11.00 to 14.00 .
  • Wij komen ook op locatie. Mail of bel ons voor meer informatie.